Prisotnost slovenskih lesno predelovalnih podjetij na YouTube

1682

Da je prisotnost podjetij na internetu pomembna je znano že dolgo, ravno tako je znano, da se ta pomembnost povečuje vsako leto. Žal pa samo prisotnost v obliki predstavitvene spletne strani že dolgo ni več dovolj. To je bilo dovolj pred 10 leti, sedaj ne več. Spletna prisotnost bi morala obsegati vsaj še multimedijske vsebine, socialne medije, interaktivnost, prilagodljiv izgled strani in še mnoge druge elemente ter vsebine.

Za primer smo naredili kratko analizo prisotnosti slovenskih lesno predelovalnih podjetij na kanalu YouTube. Ugotovimo lahko, da je prisotnost razmeroma šibka, če ne slaba, predstavitev pa je večinoma samo v slovenskem jeziku, čeprav bi tako zelo radi prodrli na tuje trge. In vendar stranke vse pogosteje iščejo rešitve na YouTube kanalu. Čemu gre torej pripisati tako slabo prisotnost in nizka vlaganja v internetni in multimedijski kanal YouTube?

V nadaljevanju nekaj slovenskih predstavitev na YouTube s povprečno sporočilnostjo in razmeroma nizkim številom ogledov (vir: YouTube). Na koncu primerjava s svetovno znanim ponudnikom.

Zaključek: Slovenski ponudniki bi morali bolje izkoristiti spletni medij. Za svoje proizvode si zaslužijo boljše in konkurenčnejše predstavitve, ki bodo dosegle tudi kupce v tujini. Pridružite se našemu projektu LESINDOM pri ustvarjanju spletnega in multimedijskega prostora za slovensko lesno predelovalno industrijo.

 

Mizarsto Vuga:

 

Lesene stopnice GAJŠT:

 

Stopnice KUNC:

 

Lesena okna in vrata NAGODE:

 

Mizarstvo MARKELJ:

 

IKEA s skoraj 5 milijonov ogledov: