7 prednosti lesenih podov

2487
Udobje lesenih podov (vir: Sheknows)

Se odločate za nove talne obloge razmišljate o laminatih, parketu, umetnih masah, lesenih podih, kamnu, keramiki, linoleju? Možnosti je veliko, izbira je običajno odvisna od namena, prostora ter finančnih sredstev. Ko opremljate svoj dom, gotovo razmišljate na dolgi rok, razmišljate o udobju, počutju, ob vstopanju v prostor se želite počutiti vabljene. Razmislite o lesu, lesenih podih in prednostih le teh. Poznamo različne izvedbe podov in parketov, ki s svojim unikatnim izgledom predstavljajopravi ponos lastniku.

Videz
Leseni podi nedvomno ponudijo dober videz prostora. Tople barve in naraven videz dajejo sobi čistost, preprostost in kar vabijo da bi vstopili.

Vrednost
Pri opremljanju lastnega doma se leseni podi pogosto znajdejo na seznamu. Odločitev za lesena tla je zagotovo garancija, da bo imel dom višjo vrednost. Lesena tla so pri kupcih cenjena višje kot tla iz umetnih materialov.

Trajnost lesenega poda
Ni neobičajno, da stopimo v več kot 100 let staro hišo in v njej še vedno najdemo originalna tla iz trdnega lesa, ki včasih še vedno zgleda odlično. Če lesenim podom posvečamo zadostno skrb so lahko obstojni za čas našega življenja in še dlje. Četudi jih z leti poškodujemo jih lahko zelo hitro obnovimo.

Unikatnost lesenega poda tudi po mnogih letih uporabe.
Unikatnost lesenega poda tudi po mnogih letih uporabe.

Enostavno vzdrževanje
Lesene pode je dokaj enostavno vzdrževati. Brisanje ali sesanje običajno zadostujejo. Od časa do časa, ko tla potrebujejo novo svežino in sijaj, se uporabijo kakovostna čistila za lesena tla. Razna razlitja po lesenih tleh ne povzročajo težav in sledi, saj jih enostavno pobrišemo.

Obnavljanje lesenega poda
Po dolgotrajni uporabi lesenega poda se na najem pojavijo praske. Prednost takšnega poda je, da se enostavni obnovi z nekaj brušenja, čiščenja in s ponovno zaščito. Povrnitev nekdanjega sijaja lesenemu podu ne predstavlja velikega izziva.

Ne povzroča alergij
Tla iz trdnih materialov, med njimi tudi lesena tla, ne povzročajo alergij, ne zadržujejo prašnih delcev in ne nudijo udobnega domovanja raznim alergenom, prhljaju naših ljubljenčkov.

Raznolikost
Izbira lesenih podov je res velika. Na voljo so različne vrste lesa, vzorci v lesu, debeline, vzorci polaganja, trdote. Ne glede na izbiro pa ste lahko vedno prepričani, da bo vaš pod, vaš vzorec na tleh in vaš prostor unikaten.

Roman.