NAGRADE IN PRIZNANJA 26. mednarodnega sejma pohištva – Ambient Ljubljana

2083
Mizarstvo Bolčič, Loredana Matkovič s.p., kolekcija Mitja, oblikovalec Neven Kovačić

TOP 5

Gospodarsko razstavišče je podelilo nagrade Petim najboljšim TOP 5 za izdelke ali sistemske rešitve, ki najbolje združujejo funkcionalnost s tehnološko oziroma z likovno kakovostjo. Strokovna komisija v sestavi: Janez Koželj, Jure Miklavc, Marijan Orešić in Vladimir Pezdirc kot predsednik komisije je za Pet najboljših izbrala:

Mizarstvo Bolčič, Loredana Matkovič s.p., za kolekcijo Mitja, oblikovalec Neven Kovačić. Utemeljitev komisije: Sestavljajo jo znani elementi izvedeni perfektno. Izdelava je mojstrsko natančna, obrtniška, kljub temu, da je obseg izdelave že industrijski.

Mizarstvo Bolčič, Loredana Matkovič s.p., kolekcija Mitja, oblikovalec Neven Kovačić

 

3S design d.o.o., za sistem kuhinje Steelline, oblikovalke Manca Strle, Kaja Strle in Lana Strle. Utemeljitev komisije: Predstavlja večnamensko, enostavno rešitev, kako pridobiti prostor v kuhinji, kopalnici. Sistem je prilagodnjiv in v celoti odprt, hkrati pa poceni in enostaven ter obeta nadaljno nadgradnjo.

3S design d.o.o., sistem kuhinje Steelline, oblikovalke Manca Strle, Kaja Strle in Lana Strle

 

Donar d.o.o., za stol Nicoless, oblikovalec Primož Jeza. Utemeljitev komisije: Je stol narejen iz inovativno obdelanega recikliranega in poceni materiala – filca in tako predstavlja trajnostno rešitev. Material je lahek, enostaven za modeliranje in omogoča nadaljnji razvoj v različne smeri.

Donar d.o.o., stol Nicoless, oblikovalec Primož Jeza

 

MAAT 1 d.o.o., za zložljivo savno KLAFS “S1”, oblikovalec Klafs GmbH&Co. KG. Utemeljitev komisije: Savna v tej obliki je primerna za manjša stanovanja, saj se skrči na dimenzijo omare in tako omogoča, da je savna postavljena znotraj aktivnih stanovanjskih prostorov, npr. v spalnici.

MAAT 1 d.o.o., zložljiva savna KLAFS “S1”, oblikovalec Klafs GmbH&Co. KG

 

FEIDOM AA d.o.o., za pohištvo Q6, oblikovalka Filimena Radonjanin. Utemeljitev komisije: Pohištvo Q 6 spreminja obliko in uporabo, lahko je sedež, postelja, garniture. Je prilagodljivo in inventivno, hkrati pa enostavno in udobno. Rešitev omogoča proizvodnjo, ki je tudi cenovno ugodna.

FEIDOM AA d.o.o., pohištvo Q6, oblikovalka Filimena Radonjanin

Najboljši med njimi – Top of the Top:

FEIDOM AA d.o.o., za pohištvo Q6, oblikovalka Filimena Radonjanin.

FEIDOM AA d.o.o., pohištvo Q6, oblikovalka Filimena Radonjanin.

 

Top ideje – borza oblikovanja

Tri nagrade za najbolj drzne in sveže ideje na letošnjih šestih Top idejah, borzi in razstavi domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev je izbrala komisija v sestavi – Janez Mesarič, Klemen Smrtnik in Ernest Nograšek:

Oblikovalka Ana Črešnik, za Zibelko, ki raste z otrokom

Oblikovalca Matic Lenarčič in Jernej Koželj, za projekt Kredenca

3S design d.o.o., oblikovalke Maca Strle, Kaja Strle in Lana Strle, za sistem kuhinje Steelline.

Priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za »Pohištvo leta 2015«

Komisija v sestavi Mateja Panter, Jožica Curk in Jurij Dobrila, je odločila, da priznanje letos prejme:

Oblazinjeno pohištvo Novak, za sedežno garnituro LUCAS

Oblazinjeno pohištvo Novak, sedežna garnitura LUCAS

Utemeljitev komisije:
Društvo oblikovalcev Slovenije vedno nagrajuje plodove slovenskega znanja.
Sedežna garnitura je plod slovenskega znanja in je zasnovana iz več med seboj kompatibilnih elementov, ki jih lahko uporabnik poljubno izbere po sodobnih načelih custom-made. Kompozicijo sestavljajo sedišče z naslonom, sedišče s podaljškom za noge, poljubno nameščene okrasne blazine in police v hrbtišču naslonov za hrbet ali roke. Izdelek so oblikovali v ekipi Novak, kjer so navade in želje kupcev nadgradili s svojim znanjem, ki ga uspešno uporabljajo že od leta 1980. Sodelujejo tudi z oblikovalci in arhitekti kot so Nina Mihovec, Mojca Prinčič, Tony Kuralt in Katja Paternoster. Sedežna garnitura Lucas se je na trgu izkazala kot najbolj prodajan izdelek podjetja. Odlikuje jo prefinjena eleganca, izčiščene oblike, natančna izdelava in odlični materiali, detajl kovinskih vgradnih polic, predvsem pa možnost usmerjenega a kreativnega samooblikovanja naročnika.

Zlata plaketa revije Naš dom

Najstarejša nagrada pohištvenega sejma, to je Zlata plaketa revije Naš dom. Komisija v sestavi Dušan Waldhütter, Evita Sinrajh in Robert Klun je med razstavnimi eksponati izbrala:

Pirnar d.o.o., za vhodna vrata Grande

Pirnar d.o.o., vhodna vrata Grande

 

Nagrada za najlepši razstavni prostor na Top idejah

Nagrada za najlepši razstavni prostor na Top idejah pripada skupini Aklih.

Skupina Aklih

 

vir, foto: Ambient