21. Mednarodna konferenca in razstava lesene gradnje IHF 2015 v Garmisch-Partenkirchen

1204

Med 2. in 4. decembrom poteka že 21. Mednarodna konferenca lesene gradnje in konstrukcij v Nemčiji, kraj Garmisch-Partenkirchen. Konferenca združuje vse pomembnejše poglede na leseno gradnjo od praktičnih izkušenj, rešitev v praksi, do znanstvenih dosežkov, raziskav in inovacij. Gradnjo z lesom predstavlja kot trajnostno gradnjo in panogo v vzponu, ki bo v prihodnje imela vse večjo veljavo.

Uporaba lesa v sodobni arhitekturi
Uporaba lesa v sodobni arhitekturi

Na razstavi se bo predstavilo več kot 80 razstavljalcev, ponudnikov iz lesno predelovalne in gradbene industrije ter povezanih področij. Udeleženci konference so arhitekti, inženirji, gradbeniki, obrtniki in proizvajalci.

Uporaba lesa v sodobni arhitekturi
Uporaba lesa v sodobni arhitekturi

Nekaj ključnih poudarkov konference:

  • Sistemske lesene gradnje v smislu modularnih in pred-izdelanih elementov lesene gradnje pridobivajo na pomenu. Nadaljnji razvoj v tej smeri bo bistveno pripomogel k porastu lesene gradnje.
  • Les je vsestranski gradbeni element. Ponuja številne arhitekturne možnosti, ki se iz leta v leto širijo in nudijo še več možnosti, da postane gradbeni element prihodnosti na različnih področjih.
  • Načrtovanje gradnje, podprte s sodobnimi informacijskimi sistemi, je postavljeno pred vse večje izzive. Govorimo o naslednji digitalni revoluciji »Industry 4.0«. Predstavljeni bodo trenutni procesi načrtovanja, proizvodnje, logistike ter izzivi s katerimi se srečamo v prihodnosti na področju lesene gradnje in načrtovanja.
  • Politični in ekonomski dejavniki pomembno vplivajo na industrijo, tudi na gradnjo z lesom, zato bo del konference namenjen izzivom na tem področju.
  • Raziskave in razvoj na področju gradnje z lesom so gonilo za nadaljnji razvoj panoge. Predstavljeni bodo ključni projekti, dosežki ter možnosti izmenjave znanja med raziskovalno in podjetniško sfero.
Uporaba lesa v sodobni arhitekturi
Uporaba lesa v sodobni arhitekturi

Vir: http://forumholzbau.com/ihf/garmisch_index.html