Vitalne hiše za vitalne ljudi

2215
Na sejmu MOS 2015 je podjetje Arch Vitalis Coop. predstavilo tehnologijo gradnje Simprolit vitalnih hiš, za kar so prejeli Srebrno priznanje MOS.

Trendi kažejo, da vse več ljudi pri načrtovanju novih hiš razmišlja o varnih, zdravih, energetsko učinkovitih stavbah, ki jim bodo nudile udobje in hkrati optimalne pogoje za bivanje. Novost na tem področju so t.i. vitalne hiše. Za tehnologijo gradnje Simprolit vitalnih hiš, ničenergijske ali skoraj ničenergijske hiše in mobilne nizkoenergijske hiše je podjetje Arch Vitalis coop. iz Šmarja pri Jelšah prejelo srebrno priznanje Celjskega sejma.

Njihov celoten koncept gradnje je primeren tako za individualne stavbe kot blokovno in poslovno gradnjo in za montažne mobilne zgradbe. Ekipo Arch Vitalis coop sestavljajo strokovnjaki z različnih področij. Po besedah direktorja Vita Andrenška je njihova tehnologija ena izmed najboljših v Evropi, ki zagotavlja najboljše rešitve pri načrtovanju in gradnji hiš. Podjetje je svojo dejavnost prvič predstavilo na MOS, veseli pa so, da so potencial prepoznali tudi v družbi Celjski sejem. »Priznanje nam veliko pomeni, menim, da smo si ga zaslužili, saj ima naš koncept gradnje in projektiranja ogromen potencial. Gradimo vitalne hiše za vitalne ljudi,« je dejal. Priznanje bodo po njegovih besedah skušali čim bolj izkoristiti za krepitev prepoznavnosti ter s svojo inovativno tehnologijo in znanjem na področju zdravega bivanja še bolj prodreti na tuje trge.

Foto: http://www.vitalhouses.com/

vir: Celjski sejem d.d.